Glassbåten

Fick ett ryck innan och drog till Åhus Hamnen med syster Malin & Lucas och åt glass :)
Hallonlakris och Blåbärsglass satt fint en sån här fin månsdags kväll ..
Efter vi hade ätit glass gick vi bort till den gamla borgen så Philip fick busa av sig lite, vilket uppskattades mycket .



Bild 1 : Lucas försöker likna nått
Bild 2: Philip i den fina kvällssolen
Bild 3: Malin & Philip kollar läget


En ny dag full av möjligheter väntar i morgon, helt oplanerad, men funderar på att åka ut till mamma så Philip kan bada :) Gillar inte riktigt stranden för Philip hatar när han får grus överallt, sen är han ju ingen direkt badkruka så han badar ju mer än gärna och jag är inte så glad vid de iskalla vattnet nere i åhus hehe. Så mammas pool låter som en bättre ide tycker jag !!


Nu ska jag vika tvätten som jag tvättade innan idag och fortsätta kolla på Johan Falk .

/MammaJenny.






Midsommar & ett par nya öron tack !

Då är midsommarhelgen snart över .. Dagarna går fort, alldeles för fort !!
Igår tog vi tåget till Lund där Stefan och Rebecca hämtade oss sen åkte vi till CenterSyd en snabbis och jag köpte en supersöt kofta till mig själv från Gina Tricot :) ..
Sen tog vi bussen hem till Rebecca och Stefan där vi traggade massa skit och hade allmänt trevlig, åt god midsommarmat och så klart JORDGUBBAR !! Jordgubbarna är ju de viktigaste haha..
Och idag tog vi bussen till Kävlinge hem till Moster Lena där även min mamma befann sig så vi slapp ta tåget hem hihi.. Kom även på den geniala ideén att vi kunde ta hem alla bebissakerna idag som jag skulle ha till lillebror i magen så slapp mamma köra mig ner om 3 veckor igen (då de var bestämt att vi skulle hämta dom) så mamma tjänade själv på de så så fick det bli :).. Har nu sorterat upp kläderna så i veckan som kommer ska här tvättas och vikas bebiskläder :D MYYS !

Tog hem:
En del kläder st 50-68
Babysitter
Babygym
Bilstol
Bärsele
Baby lekfilt
Spelmobil till sängen (med fjärrkontroll, AVANSERAT haha)
Skötväska

Tror de var allt.. ska försöka hinna med att lägga upp bilder på allt inom kort :)
Man längtar ju lite extra mycket nu när man tagit hem allt hihi..

Nu till något helt annat !!
TROTTS ! USCH ! Ett par nya öron till min son som FUNGERAR tack !! Lyssna vad betyder de ??
Mamma tröstade mig med att hon hade hon hade hört att om man hade "vilda" barn när dom är små så blir dom oftast lugna när dom blir lite äldre ?! HOPPAS innerligt att de stämmer HAHA ..
Trottsen är ju bara för mycket, vem uppfann den, den jäklen borde har pryl ;) !

Hoppas alla ni därute med barn har sluppit trottsen under midsommar :) För de har INTE jag !!

/MammaJenny.

Elaka Morsan ..

Torsdag idag vilket innebär att det är FREDAG i morgon :) och då tar vi tåget ner till Kusin Rebecca, Stefan & Albin.
Midsommar är räddad, TAck vare Rebecca som kom med den lysande ideén att vi skulle komma ner till dom i morgon:) Köpte sommarkortet igår så pengarna behöver jag ju inte tänka på, de är ju ändå ganska dyrt att åka tåg.
Philip tar sig en tupplur för första gången sen han va 3 år, är man trött så är man.. och medans han sover så passar jag på att baka negerbollar .. Philip hade säkert velat hjälpa till med bakandet, men jag städade hela lägenheten för mindre än en timme sen så jag ville inte ha mer kladd idag :P (elak jag är eller hur haha). De kommer måånga fler tillfällen för Philip att hjälpa till, så idag blev jag elaka morsan och gjorde de själv.


Mina finfina negerbollar :D


En trött Philip <3

/MammaJenny.

Just nu ..

Tvätten är i full gång och vi är sega både jag och Philip just nu.. Har gjort mycket idag känns de som :) Diskat 3 gånger, Totalrensat förrådet nere i källaren, Bytt sängkläder i båda sängarna och nu tvättas de ..

2 dagar kvar på dagis för Philip innan han tar sommarlov :). Han längtar till sommarlovet säger han hehe.. har faktiskt inget speciellt planerat denna sommaren, Philip ser mest framemot Kristianstadsdagarna och karusellerna hihi.. Skulle vilja åka någonstans iallfall, typ Tosselilla eller nått sånt enkelt.. Funderade lite på Zoo i Köpenhanm innan, men men .. vi får se hur de blir :)
Snart är det midsommar och Juli månad !! Vart tar dagarna vägen igentligen ?? Innan vi vet ordet av de så är de snart Oktober, Hallååå OKTOBER :) !! Det är ju så Lillebror är beräknad till, närmare bestämt den 9 Oktober :D
Längtar massor ..

Bjuder på en bild som togs alldeles nyss



Nu ska vi ner i tvättstugan och hänga upp tvätten och lägga i maskin nummer 3 och 4 :) Blidde mycket tvätt denna gången eftersom att ja bytte sängkläder och för att jag hittade lite bebiskläder i källaren när jag rensade där som jag ska tvätta tänkte jag :)

/MammaJenny

Sommar ...

Tja Tja Bloggen :)

TÄnkte uppdatera lite snabbt.. blir lite mer senare.
Hämtade ut ett paket från H&M idag som innehöll:


Plus en tunika till mig ..

Philip shoppade även lite på REAN på Lindex idag när vi var istan:


Byxorna har jag velat köpa jättelänge till honom, men inte funnits i hans storlek, men nu så fanns dom och dessutom till halv priset ;) TOPPEN !!

En rabarberpaj står i ugnen som snart ska ut och käkas upp !!

/MammaJenny.

Stranden

Idag besökte vi åhus och stranden för första gången i år :)
Jag, Philip, Sandra, Malin och Lucas tog bussen ner till åhus efter lunch och hade de supermysigt.
De blåste lite men inte så farligt, varmt var det iallafall. Philip badade direkt, fast inte så länge då det var lite kallt i vattnet idag hehe, även Lucas tog ett dopp. Jag doppade enbart fötterna. Hade fika med oss ner och massor med dricka, man ska ju dricka mycket när de är varmt, och av någon anledning så blir jag alltid hungrig när jag är på stranden så vi hade mackor, mazariner och saft med oss :) En glass blev det också innan vi åkte hem, Jag tog två kulor, Polka & Saltlakris med chokladdopp MUMMA !!


Lucas,Malin&Sandra                                   Philip



Philip sitter i sin egna lilla värld och filosoferar i sanden <3

Jag är supertrött ikväll och kommer enbart hänga i soffan !!
I morgon måste jag verkligen städa, HOPPAS på regn hela dagen i morgon så vi kan vara inne och städa och dona utan att ha dåligt samvete om de nu skulle vara fint väder hehe.
På lördag väntas de födelsedagsfest för Jennie Hägg som fyller 21 år idag :) Grattis till henne !
Så jag och Philip åker till Mamma på lördag eftermidda och stannar där till Söndag, gött att Mamma och Jennie bor två hus ifrån varandra så man slipper åka eller gå så långt när man ska hem..

NU åter till soffhänget och mysa med Kisen !

/MammaJenny.

En bra dag !

Hej bloggen :)

Lämnade Philip på dagis i morse vid kvart i 9 för dom skulle till Kjuge Kull :) Så roligt att dom hittar på så mycket skoj med barnen. När Philip bar lämnad gick jag och syster Sandra till Mormor Ulla och spelade lite kort sen gick vi vidare till f-kassa där jag skulle lämna in papper om moderskapsintyg :) Sen bar det av vidare in mot staden.. Sandra hittade lite kläder som jag fick vara smakråd till, LOVE IT ;) När vi var uppe på Cubus så hittade jag en superskön och fin tröja som jag bara var tvungen att prova ( alltid hittar man något när man inte har pengar till just de just då !! ) typsikt haha. Men jag gick ändå tröjan med mig hem ;), Sandra köpte den till mig som en förtidig födelsedagspresent hihi.. Även Philip fick  lite kläder av henne, ALLTID VÄLKOMMET !! Philip fick två tröjor och ett par kalsonger från Lindex där de var bra med REA !! Sånt gillar vi !!
Sandra bjöd öven på Lunch på trendie, JAG HAR EN GENERÖS SYSTER <3

Väl hemma i eftermiddes så var de dax att tvätta, älskar att tvätta då jag alltid ser framemot en garderob med mycket att välja mellan då allt är tvättat hehe ;)
Har även hunnit med att skura duschen på toaletten nu ikväll efter att Philip badade, så nu kan man nästan spegla sig i kaklen haha ..
Fick även ett efterlängtat sms från H&M, så ett paket hämtade jag ut idag mä, oj vad jag har gjort mycket idag nu när man väl skriver ner allt man gjort idag :) I paketet fanns där 2 st t-shirts till Philip i förgen turkost och ett par mjukis shorts i samma färg (han behövde verkligen lite färg bland sina kläder) ! Där fanns även en mysig och skön klänning till mig själv :), Kommer få ett paket till från H&M nästa vecka med badshorts och lite annat från REAN dom har nu på nätet :) Liksom en tunika för 39 kr, de kan man INTE motstå !! haha.. väntar öven på ett paket från Ellos med sandaler till Philip :) Ja, man kan tycka att jag har bestält en hel del på sistone, men de behövdes och alls jag beställt har varit på REA så de har minsann inte gått på många kronor, men nu får de vara bra för ett tag :) !!



Kristianstadsdagarna närmar sig med stora steg och snart är vi inne i Juli månad :) Philip har tjatat och frågat efter karusellerna sedan i Januari HAHA. . men snart är dom här ...

Bjuder på en bild som jag hittade, tror den är från 2009
Älskade unge




/MammaJenny.

Söndagen hos Mamma .

 I söndags var vi hos mamma (ovanligt) haha ..
Solade och badade och hade de mysigt :)

Kul med mobilen



Philip slappar och äter päron (mitt linne han har på sig) hehe



Dagens magbild (vecka 23+2)



Har tyvär lite dålig fantasi just nu, så de kommer nog ett nytt in lägg ikväll där ja skriver lite mer :)

/mammajenny.


Helgen som varit..

Dålig uppdatering IGEN .. ja ska bättra mig ja lovar !!

I lördags var vi på 25 års fest för Andy Nilsson, mycket trevligt :) Philip hade supeskoj då jag knappt såg röken av honom hehe, han hittade 3 stycken lekkamrater inne hos andys granne :P Dom spelade fotboll och hoppade stuttsmatta.

Philip Och Tobbe spelade fotboll


Philip lirar ;)


50 KR !

Grattis till alla som tog stundenten idag :)
 
Var istan i förmiddes för ett snabbbesök på Arbetsförmedlingen och ett efterlängtat besök hos BM. Alla värden såg bra ut, vilket innebär att jag SLIPPER järntabletterna WOHO ! Dom är verkligen räliga, så ja är gaanska glad att ja slipper dom :)
Hjärtat på lillebror lät superfint och Philip tyckte de lät som åska i magen hehe.
Efter BM besöket gick åt vi på Trendie sen gick vi hem..Kollade posten och blev lite glad hihi.. En utbetalningscheck från Barnomsogren för att jag tydligen har betalat för mycket i dagisavgift under en tid förra året.. Alltid bra med lite extra pengar. Gick in till stan igen för jag blev så sugen på att handla nått haha. Köpte ett par skor på H&M från barnavdelningen till mig själv för hela 50 KR !! Hallåå 50 KR !! Roligt att dom är från barnavdelningen också haha !! Hittade även en supersnygg enkel t-shirt.. Och inte nog med de, fick 20 % i rabatt på hela köpet, inte illa pinkat..
En t-shirt från lindex till Philip fick det även bli.

Dessa skorna köpte jag, Hittade dock ingen bild på Philip t-shirt eller min t-shirt.


Kisen (tror jag döper henne till de) är hemma själv för andra gången över natten nu för jag orkade inte sitta hemma ikväll, hade verkligen inget roligt å göra hemma, så vi tog bussen ut till Mamma och nu kollar jag Wallander medans de andra redan lagt sig .. Hoppas på fint väder i morgon så vi kan ta ett dopp i poolen :) Ska även på En väns födelsedagsfest i morgonkväll, så fint väder tackar vi icke nej till !

Nu åter till Wallander sen läggdax

/MammaJenny.





På bättringsvägen :)

Näsan rinner och ögonen kliar, men jag får snällt vänta tills i morgon att ta någon allergimedicin då BM först måste säga vilken jag får ta .. Jobbigt att vänta ju :/.
Philip ville så gärna gå till dagis idag fast än att han är "enögd".. Barnen frågade han vad han hade gjort på ögat, Philip svarar: " en mygga bet mig så nu är jag en pirat" :) söta barn <3
Hoppas innerligt att han klarar sig från myggbett idag ! och föralltid ! Men vem kan undvika en mygga när dom finns precis överallt ?! Svullnaden runt ögat har lagt sig lite sen igår, skööönt !. Hoppas att han kan öppna ögat lite idag för då vet jag att de är på bättringvägen :)

Så hära såg Philip ut igår





Klibbigt och dant idag :S Hatar detta vädret, ge mig dunderåska och ösregn som kan skölja bort denna tropiska värme !! Va inne och duschade innan ja skulle lämna Philip på dagis, men de var ju knappt lönt haha. har ju äcklig och klibbig igen när ja kom hem :(.

Nu ska jag hänga i soffan och bara va ;)

/MammaJenny.


Snart BM besök :)

På fredag är det äntligen dax för ett BM besök :) Lyssna på hjärtljudet för första gången på lillebror, ska bli spännande hihi..
Är nu inne i vecka 23 (22+2) .

Veckans mage




Glömde ju skriva i förra inlägget att syster Malin gjorde dagens bästa på IKEA idag HAHA. Hon skulle titta på servetter (lila), Petade på ett paket och sen trillade nästan hälften ner på golvet HAHA.. de var kuligt tyckte jag och mamma ;)

/MammaJenny.


Tummen värker BUHU...

Min tumme gör ont efter allt kruvande med en insektsnyckel haha.. IKEA idag var supernice, svalt och skönt va det där inne och knappt nått folk alls :) Hittade allt ja skulle ha förutom tygkorgarna som bara fanns i rosa :( Köpte heller ingen taklampa då jag blev osäker på hur den skulle sättas upp och OM de gick med de fästet som redan finns i taket ?! .. Ska till IKEA igen i september så då kan jag köpa en taklampa om ja inte köpt någon annan tidigare. Behövs ju knappt taklampa nu heller eftersom att de är så ljust långt in på kvällarna..
Istället för taklampan fick en ny toaborste,en ny saftkanna och 4 st söta skålar följa med hem hihi :)

Philip är stolt över sitt fina skrivbord han fått idag och satte sig där direkt när de var fördigbyggt hehe... de ritades och tejpades för fulla muggan i typ 1 timme medans jag satte ihopa det andra jag köpte :)

Förra sommaren blev Philip stucken av en insekt, förmodligen en mygga, och fick en allvarlig allergisk reaktion så vi blev inlagda på sjukhus över natten eftersom att svullnaden i ansiktet gick ner i halsen.Och idag när jag skulle hämta Philip på dagis så säger en av personalen : " Philip är svullen runt ögat, och ja kom och tänka på förra sommarens reaktion". Jag blev lite rädd först men tog de lugnt för att inte oroa Philip<3. Vi cyklade hem som vanligt och ögat har blivit lite mer svullet sen vi kom hem, men inte så jättemycket, sköönt :). Så jag kommer avvakta tills i morgon och ser då hur ögat set ut, om svullnaden har gått neråt i ansiktet så åker jag inte direkt.. Känns lite nervöst att veta att han troligen är ganska så allergisk mot myggor och jag går hela tiden in och kollar till honom nu när han sover så han andas som han ska och se så inte svullnaden blivit värre..
Hur kan man undvika myggor igentligen ? dom finns ju överallt nu på sommaren ?! Vill inte att Philip ska se ut som en fotboll i ansiktet igen !! 

Har tyvär glömt att ta bilder på hur hans rum blev nu med de nya möblerna, men får fixa de i morgon eller i övermorgon eller i överövermorgon ;)

/MammaJenny. 



IKEA, here we come ... & Philip <3

Äntligen är de dagen innan vi drar till IKEA :D Låter som att de är de bästa som hänt mig haha. men jag älskar verkligen IKEA !! Lite tråkigt dock att vi har en tid att passa när vi ska hem eftersom att Philip är på dagis medans vi är där och ska hämtas 13.45 .. Men vi hinner (hoppas jag) hehe. Har skrivit ner allt på en lapp, vad allt kostar och var de finns så de är lätt å hitta :)

Inköpslistan:
 Expedit bokhylla med skrivbord vit
Expedit hylla med fyra fack vit
Taklampa vit med moln
Skrivbordslampa
Pall ljusblå
4 st tygkorgar i olika färger
ev. nya gardiner

Allt är till Philip :) Jag bara älskar att handla till honom hihi.. Han blev jätteglad när han fick veta att han äntligen ska få ett riktigt skrivbord. Han sa: "Ja mamma, de måste man ju ha när man ska bli storebror"
 Älskar mitt barn !!
Philip kommer nog bli vääldigt avundsjuk sen när lillebror kommer, eftersom att han nu är van vid all uppmärksamhet för sig själv, men som jag har sagt till många och jag säger det igen !!, det gäller att lägga all tid åt Philip när lillebror sover och det är även mycket viktigt att folk som kommer och hälsar på att dom hälsar på Philip först så han vet att alla har sett honom också :) Plus att man frågar Philip: "vart har du lillebror?", så han får chansen att visa upp sin lillebror istället för att folk frågar mig direkt : " vart är bebisen?" . Det är väldigt viktigt för mig att de blir rätt så Philip inte känner sig "undanputtad" !! <3
Man märkar redan nu att han gärna byter samtalsämne när man börjar prata om lillebror i magen hehe. Han känner nog redan nu att inte precis all fokus är på honom.. <3

Idag har vi rensat och donat och fixat hemma hela förmiddagen.. Klädkammaren blev plötsligt mycket större fast än att vi ställde in fler möbler där haha. Men möblerna är väldigt bra förvaringsmöbler så där går in mycket i dom och de är ju ett plus ( jag som har så mycket skit) haha.
Källaren däremot ska vi inte tala om... där är saker så de nästan trillar ut när man öppnar dörren, så en dag på mammas semester ska där också rensas och köra till tippen :)
Kisen är hemma själv för första gången över natten, känner mig lite taskig hehe. men den klarar nog sig galant tror jag :) Mat & Vatten och en tillgänglig kattlåda så funkar de nog kanonfint..
Vid 4 tiden idag satte vi oss på cyklen och trampade hem till Mamma&Jörgen.Hann knappt av cyklen förren Philip och mamma var i poolen :). (badkruka, vad är de?)

Snart läggdax så man orkar traska runder på IKEA i morgon ..
Bilder och dyligt kommer nog upp i morgon kväll på Philips "nya" rum.

/MammaJenny.


IKEA !!

På tisdag när Philip är på dagis bär de av till IKEA med Mammsen och syster Malin :) Bli helt nya möbler till älsklingsungens rum!! JAG LÄNGTAR . . men igentligen längtar man mindre när man kommit hem med alla sakerna som ska sättas ihopa haha. .
Bjuder på några bilder på de som ska inhandlas :

förvaringskorgarna ska dock inte vara i rosa hehe. Ska även inhandla skrivbordsunderlägg,skrivbordslampa och en stol/pall som han kan sitta på när han rita och målar sina mästerverk !

Med min envishet och Philips intelligens så ska vi nog kunna få ihopa detta med en insektsnyckel, (ikeas speciallitet) haha..

Nej, om man skulle ta en dejt med damsugaren idag ?!

/MammaJenny.


Sol & Bad

Torsdag, fredag & Lördag har vi spenderat hemma hos Mammsen & JoggeJo (mammas sambo). Poolen åkte upp igår förmiddes och de badades direkt när den var fylld hihi. Philip badade först av alla fast att de var svinkallt :S haha. Badkruka, vad är de ?!. Jag har solat mesta dels och njötit av vädret :)

Igår var jag, Malin & Lucas på BIO. såg Fast Five !! mycket bra film !! Philip fick stanna hos Mamma & Jörgen då bian varade ända tills 10 över 11 så Malin och Lucas sov här. Hade ett jäävla liv i lägenheten här ovanför i ca 1 timma inatt . GAANSKA JOBBIGT. Tjejen hade tydligen låst ute sin pojkvän haha. Polisen kom, sen var de lugnt igen :)
Eftersom att Philip sov hos Mamma & Jörgen inatt så fick Philip följa med Jörgen till hans jobb i förmiddes och åka/köra Hjullastare, SNACKA OM ATT PHILIP VAR/ÄR STOLT :P. Philip fick styra helt själv (med hjälp förstås) :) Han är så mallig över detta och jag kan tänka mig att dagispersonalen kommer få höra ett å annat om detta haha.. Underbara Unge <3.

Min mobil krånglar så kan tyvär inte lägga upp några bilder :(. men EN bild har jag lyckats få in iallafall :)

FEL HÅLL IGEN, jag blir galen !!

men den får duga :)

På bilden ser ni en arbetande Philip i högsta hugg. Han verkligen älskar att hjälpa till, speciellt i trädgården :) Jag är STOLT !

/MammaJenny.


SOOOOL :D

Kristiflygare och värme .. Värmen gör mig lycklig !!
Bara att solen lyser gör min dag mycket roligare, man kan ju göra så mycket mera ute och de blir automatiskt roligare :)
I morse/förmiddes tog vi en cykeltur ut till mamma i Vinnö (ca 7 km), härligt med friskluft + motion.. När vi kom hem till mamma åkte Philips lilla pool upp och fylldes med vatten. Philip hade poolparty med sig själv och jag badade mina fötter . SysterMalin tyckte att Philip skulle ha SKUM i poolen haha, snacka om att de blev skum, hade ju skum i hela trädgården till slut haha.
Philip gillade de iallfall så de är ju huvudsaken <3




Det bästa som finns är att se sitt barn lycklig !

Philip blev även klippt idag, DET BEHÖVDES ! Kanske syns på bilderna här att han var ganska långhårig hihi.. Kommer upp bild i morgon förhoppningsvis på den nya frillan :)

I morgon kväll väntas de BIO med syster Malin och Lucas. Fast 5 (eller hur dom nu kallar den) ?!

Nu ska jag fixa mina naglar. fila och måla om (ljusrosa glitter-nagellack) ...
Sen blir de soffhäng med kisen tills ögonen säger att man borde sova ;)

/MammaJenny.


Picknick och dålig uppdatering....

Ja, jag vet....jag har tappat bloggandet på is ett par dagar FELÅT !!

I tisdags hade vi iallfall picknick på gården här där vi bor och bara mös hela eftermiddagen/kvällen :)
Fast än att där bara än en sandlåda, en grill och ett par äppelträd så är där faktiskt ganska mysigt (de blir ju vad man gör de till)..
Vi tog med oss picknickkorgen ut och en filt sen mös vi och grillade korv och drack läsk :)

 

/MammaJenny.


RSS 2.0